La comunitat educativa fem front comú per les beques menjador

nens-menjador-escolar_2El MUCE reclama transparència en les beques menjador

La comunitat educativa (MUCE) hem reclamat per escrit a la consellera d’Ensenyament transparència i informació acurada sobre l’atorgament de les beques menjador. Aquesta és la primera de les accions de la campanya.
NOTA DE PREMSA
LA COMUNITAT EDUCATIVA RECLAMEM PER ESCRIT A LA CONSELLERA D’ENSENYAMENT TRANSPARÈNCIA SOBRE L’ATORGAMENT DE LES BEQUES MENJADOR A CATALUNYA
  • Els portaveus dels grups parlamentaris en la Comissió d’Ensenyament han estat informats d’aquesta petició formal realitzada per la comunitat educativa
Les organitzacions del Marc Unitari de la Comunitat Educativa (MUCE), entitat que representa a tota la comunitat educativa de l’Educació Pública de Catalunya, conscients que tot i l’increment de la partida del Departament d’Ensenyament destinada a beques menjador no serà suficient per cobrir les necessitats de totes les famílies, hem reclamat per escrit a la consellera Meritxell Ruiz informació real i acurada sobre l’atorgament d’aquests ajuts al territori català. Considerem que la transparència en aquest sentit ha de ser una prioritat d’obligat compliment i ens sentim amb el compromís de conèixer el funcionament i la realitat de les beques menjador, per això ens cal informació sobre la situació en què es troba la concessió dels ajuts.
Coincidint amb l’inici de curs, aquesta és la primera de les accions realitzades pel MUCE en el marc de la campanya iniciada per tal d’aconseguir que es garanteixin beques menjador per a tots els alumnes amb necessitats i es compleixi amb els compromisos adquirits.
El MUCE ha informat d’aquesta petició formal als portaveus dels grups parlamentaris en la Comissió d’Ensenyament per tal que també siguin coneixedors de la necessitat de disposar d’aquesta informació que és del tot prioritària, atès que les les beques esdevenen un pilar fonamental per promoure l’equitat en el sistema educatiu i un dels instruments bàsics per fomentar l’accés al servei de menjador de l’alumnat socialment menys afavorit, d’acord amb la Llei d’Educació de Catalunya.
D’acord amb la Llei 19/2014, del 29 de desembre, de transparència, accés a la informació pública i bon govern, la Comunitat Educativa hem sol·licitat a Ensenyament les següents informacions:
1. Relació de nombre de beques menjadors que s’han sol·licitat en el curs 2016-2017.
2. Relació del nombre de beques menjador concedides en el curs 2016-2017.
3. Del total de beques menjadors concedides en el curs 2016-2017, quantes han estat concedides al 100% i quantes al 50%.
4. Quin criteris s’han utilitzat per concedir les beques menjador, tant al 100% com al 50%.
5. Quan s’ha comunicat a les famílies i/o als centres la concessió i/o denegació de les beques menjador sol•licitades.
6. En quina data es farà efectiu el pagament de les beques menjadors als Consells Comarcals, als Centres i/o a les empreses de menjador.
7. Total de la partida sortint des del Departament d’Ensenyament a cadascun dels Consells Comarcals en concepte de pagament de beques menjador.
8. Total del pressupost destinat per a beques menjador (finalista) des de cadascun dels Consells Comarcals.
9. Quins pagaments queden pendents en concepte de beques menjador del curs 2015-2016 des del Departament d’Ensenyament a cadascú dels diferents Consells Comarcals.
10.Quins pagaments queden pendents en concepte de beques menjador del curs 2015-2016 des dels diferents Consells Comarcals cap als Centres i/o les empreses de menjador.
11.Quines han estat les bases de les convocatòries de beques menjador de cadascun dels diferents Consells Comarcals, tal com es van realitzar a finals de curs 2015-2016.
12.Estat actual del sistema d’assignació de partides entre els diferents Consells Comarcals i de les beques entre els/les sol•licitants i mecanismes existents per evitar generar desigualtats territorials i individuals.
13.Quants alumnes de 1er d’ESO tenen beca menjador aquest curs i quants alumnes de 6è tenien beca el curs passat.
14.Quines actuacions s’han fet  – i es tenen previst fer – des del Departament d’Ensenyament en els casos d’alumnes que perden la beca per manca de menjador a l’institut?.
Marc Unitari de la Comunitat Educativa (MUCE):
Associació d’Estudiants Progressistes (AEP) – Associació de Joves Estudiants de Catalunya (AJEC) – Associació de Mestres Rosa Sensat (AMRS) – Catalunya Laïca – Federació d’Associacions de Pares d’Alumnes d’Educació Secundària (FAPAES) – Federació d’Associacions de Mares i Pares d’Alumnes de Catalunya (FAPAC) – Federació d’Educació de CCOO – Federació d’Ensenyament de CGT- Federació de Moviments de Renovació Pedagògica de Catalunya (FMRPC) – Federació d’Ensenyament FETE-UGT – Sindicat d’Estudiants (SE) – Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) – USTEC-STEs (IAC)

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s